World Class Alvik

Schema

Våra pass

                               Gruppträning World Class Alvik

 

Body Pump – BODYPUMP® är styrketräning till musik som utmanar dig och gör dig stark. Passet är perfekt för dig som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Att BODYPUMP® är enkelt gör det lätt att komma igång. Var tredje månad byts koreografi och musik ut för att bibehålla utveckling och motivation. Rekommenderad min. ålder: 15 år i målsmans sällskap.

Box´n Move – Box N Move är ett mixat pass med inspiration från olika kampsporter och traditioner. Här arbetar du med kondition, styrka och smidighet med kroppen, handskar och mitsar som redskap och en härlig mix av boxningens energi till smidighetsövningar i lugnare tempo.

Box – Träna upp konditionen med slag och sparkar på mitsar. Klassen är en box- och kampsportinspirerad konditionsklass för dig som vill träna styrka och samtidigt få utlopp för din energi. Två och två tränar vi slag- och sparkkombinationer med handskar och mitsar. Fighta dig till en bättre kondition med Box! Håll utkik efter olika happenings här.

Core – Ett effektivt pass som stärker hela kroppen men med fokus på hela bålen. Under passet används varierande utrustning som gummiband samt viktplattor. Utrustningen gör det möjligt att anpassa och utmana kroppen efter sina egna förutsättningar.

CxWorx – Ett kort, effektivt pass där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen och de muskler som kopplar ihop över- och underkropp. Du får starkare mage och rumpa, men tränar samtidigt funktionell styrka och skadeförebyggande träning. Övningarna görs till stor del med kroppsvikt, men vi använder också redskap som gummiband och viktplattor. Passet är 30 minuter och passar utmärkt att kombinera med ett annat pass eller träning på gymmet.

Cykel – CYKEL är ett enkelt, roligt och effektivt sätt att förbättra konditionen. Den medryckande musiken får dig att orka ge mer än du anar. Branta uppförsbackar varieras med sluttande terräng. Givetvis bestämmer du själv motståndet efter din styrka och kondition. Det är lätt och du får tydliga instruktioner. Det enda du behöver tänka på är att ta med en välfylld vattenflaska och en handduk att torka pannan med.

Crosstraining – Funktionell träning som får dig att ge ALLT! En enkel men effektiv klass som får dig att vilja kämpa lite hårdare. Med ett smart upplägg mixar vi kondition och styrka med hjälp av stång, viktplatta, stepbräda och den egna kroppen som redskap.

Funktionell cirkel – Klassisk cirkel där du genom olika stationer och olika övningar tränar kroppen genom olika typer av intervaller. Du kan anpassa intensiteten efter din egen dagsform, dina egna mål och behöver inte jämföra dig med andra deltagare. Funktionell träning handlar om att stärka upp kroppen inifrån och skapa en stabilitet och styrka runt ryggrad och inre kärna för att minska skaderisken runt dessa områden. Varje rörelse utmanar kroppen på alla plan och man tränar flera muskler samtidigt.

Funktionell Styrka – Funktionell styrka handlar dels om att träna styrka i rörelser snarare än i specifika muskler. Man tränar styrka, rörlighet, balans och koordination för att klara av belastningar inom vardagen och idrotten.

Jallabina – Jallabina är en dansklass med toner från Mellanöstern. Det är magdans, men också allt ifrån traditionell Dabke till Hip-hop. Det är en varierande intensitet men definitivt ett pass som kommer få dig att studsa hem och svettas med ett leende på läpparna!

Les Mills TONE – Les Mills TONE bjuder på tre träningar i en – den optimala mixen av kondition, funktionell styrka och core-träning. Du förbättrar din balans rörlighet och flexibilitet. Det är en allsidig träning där man använder oss av gummiband, viktplattor, och den egna kroppsvikten.

Senior Rörlighet – Seniorträning är speciellt anpassad för den äldre målgruppen. Vi tränar rörlighet med rörelser som är lätta att anpassa efter dina egna förutsättningar.

Senior Styrka – Seniorträning är speciellt anpassad för den äldre målgruppen. Vi jobbar med pulshöjande övningar samt basövningar för styrkan.

YinYoga – YinYoga fokuserar på lugn i kropp och sinne. Det är en mycket långsam yogaform som stimulerar bindväv, ligament och inre organ. Denna yoga öppnar kroppen långsamt och fyller den med färsk, ny energi. I YinYoga håller du samma position i 3-5minuter, fokus ligger inte på perfekt eller avancerad teknik. YinYoga är en yogaform som alla klarar av.

Yoga– en varierande Yogaklass med en fysisk och dynamisk yogaform där du använder din andning, olika kroppsställningar eller positioner, flöde och fokus. Syftet är att stärka kroppen, öka smidigheten och stilla sinnet. Klassen passar dig som gillar rörelse som verktyg för att släppa på anspänning och stress.

Yoga Flow – Termen flow täcker in ett brett spektrum av yogautövande. Det som utmärker flow yoga är att är att rörelserna är synkroniserade med andningen. Det är en fysisk och dynamisk yogaform där du använder din andning, asanas (olika kroppsställningar eller positioner), vinyasa (rörelse eller flöde) och fokus. Syftet är att stärka kroppen, öka smidigheten och stilla sinnet. Klassen passar dig som gillar rörelse och kraft som verktyg för att släppa på anspänning och stress.

Yoga Slow  – Mer specifikt, Vinyasayoga är en dynamisk och fritt flödande yogaform där ingen klass är den andra lik. Ordet vinysasa innebär just flöde och denna form är en av mest förekommande stilarna idag.

Zumba/Zumba Gold – Enkla dansrutiner som mixar latinamerikanska rytmer med andra värdsliga dansstilar. Perfekt för dig som letar efter en anpassad Zumbaklass med lite lägre intensitet. Klassen är enkel att hänga med i. Vi fokuserar på balans, rörelser och koordination. Var beredd på ett roligt pass där du får med dig massor av energi!

 

World Class